Kissalamme

 

Tavoitteenani on kasvattaa pienimuotoisesti rotumääritelmän mukaisia, hyväluonteisia, fyysisesti terveitä brittiläisiä lyhytkarvoja.

 

Kasvattajanimeni on rekisteröity FiFen ja Suomen kissaliiton alaisuuteen. Kasvattajanimeni olen saanut 2023 syyskuussa, käytyäni kasvattaja kurssin. Lähdin toteuttamaan pitkäaikaista haavettani ja roduksi valikoitui brittiläinen lyhytkarva. Brittikissan rento ulkomuoto ja luonne viehätti minua. Väritykseksi valikoitui sadoista eri väreistä golden tipped ja silver tipped brittiläiset. Bluegolden tipped on henkilökohtainen suosikki väri, vaikkakin kaikki tipped kissat ovat upeita.

 

Kissat, joita käytän kasvatukseen ovat terveystestattu vähintään veriryhmä, FIV (immuunikatovirus), FeLV (leukemiavirus) ja PKD (polykystinen munuaissairaus). Kun kissallemme on kertynyt ikää tarpeeksi, käytämme heidät sydänultrassa HCM (hypertrofinen kardiomyopatia) varalta. Lainaurokset ovat myös terveystestattu.

Meidän Uma eli Marri pikkusena 🫶

Pennun hankkiminen meiltä

 

Ottaessasi yhteyttä, kerrothan millaiseen kotiin etsit kissanpentua. Meitä kiinnostaa myös minkä värinen pentu olisi mieleinen ja mitä sukupuolta toivoisitte sen olevan, sekä onko teillä kiinnostusta käydä näyttelyissä.

 

Jos pentua ei ole heti tarjolla, minua kiinnostaa kuulla, onko teillä halua jäädä odottamaan pentua. Tällöin voin lisätä teidät odotuslistalle ja ottaa yhteyttä sitten kun pentu on vapautuu.

 

LuckyMellow'sin pennut tottuvat meillä käsittelyyn ja elämän ääniin, 10-11v tytöt auttavat paijailuissa ja leikittämisessä.

 

Meiltä lähtiessään pennut ovat vähintään 14 viikon ikäisiä, madotettuja, voimassa olevan rokotusohjelman mukaan rokotettuja, tunnistemerkittyjä sekä rekisteröity Suomen kissaliittoon. Varhaissteriloinnista/kastroinnista voidaan erikseen sopia, jos uusi koti niin toivoo.

 

Pentu saa uuteen kotiin muuttaessaan mukaansa rekisterikirjan, todistuksen eläinlääkärin tekemästä terveystarkastuksesta, kissalan oman pentuoppaan ja pentupaketin, jossa on mm. pennulle tuttua ruokaa, sekä kasvattajan tuen.

 

Pentuja pääsee katsomaan ensimmäisen kerran pentujen ollessa noin 6 viikon ikäisiä, koska tällöin on jo pennun luonnettakin nähtävissä. Pentua varatessa maksetaan varausmaksu, jota ei palauteta, jos kauppa peruuntuu uuden kodin toimesta. Kaupanteossa käytämme Kissaliiton virallista kauppakirjaa.